Ljubomir T. Dević tar till orda

Ljubomir T. Dević tar till orda

Om bloggen

Läraren, författaren och whistleblowern Ljubomir T. Dević debatterar samhällsaktuella, kulturhistoriska och humanistiska frågor. Han publicerar även krönikor, debattartiklar, reportage, noveller, dikter med mera på sin blogg. Välkomna till en insiktsfull, reflekterande och nyanserad mötesplats inför framtiden - en hållbar värld över gränser utan mainstreammedias påverkan och propaganda!

Kroatiske historikern Jakovina: "Om serberna inte hade räddat kroaterna 1918 skulle Kroatien inte ha existerat idag!"

Serber och kroaterPosted by Ljubomir T. Dević Sun, April 02, 2017 14:07:32

Den ledande kroatiske historikern dr. Tvrtko Jakovina medger att serberna räddade kroaterna 1918 och att om Kroatien inte hade anslutit sig till Jugoslavien skulle det inte ha existerat idag.

Den ledande kroatiske historikern, Dr Tvrtko Jakovina, erkänt att serber och kroater 1918 sparade att Kroatien har gått in i första Jugoslavien idag skulle inte existera.

Jakovina säger att 1915 serb erbjöds att ta Slavonien, Bosnien, Lika och en del av Dalmatien och skapa en serbiska staten. Istrien och Dalmatien, den andra delen lovat att Italien. Den lilla kroatiska, sk. regionen i Kroatien (Zagorje och runt Zagreb) var att förbli en del av Ungern.

Sedan att Serbien överens om i dag skulle kallas. Kroater i Zagreb och Zagorje var Ungern provinser och en kvarleva från det förflutna, och resten av den katolska befolkningen från Dalmatien, Slavonien, Lika och Bosnien och Hercegovina skulle vara vad vi verkligen är - serber katoliker.

Inom kort!

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.