Ljubomir T. Dević tar till orda

Ljubomir T. Dević tar till orda

Om bloggen

Läraren, författaren och whistleblowern Ljubomir T. Dević debatterar samhällsaktuella, kulturhistoriska och humanistiska frågor. Han publicerar även krönikor, debattartiklar, reportage, noveller, dikter med mera på sin blogg. Välkomna till en insiktsfull, reflekterande och nyanserad mötesplats inför framtiden - en hållbar värld över gränser utan mainstreammedias påverkan och propaganda!

110 000 samlas i centrala Moskva för att fira Krims återförening

Ryssland, Serbien och världenPosted by Ljubomir T. Dević Wed, March 18, 2015 21:47:34

------- Putin sjunger den ryska hymnen: Rysslands president firar enandet av Krim! -------

Putin sjunger nationalsången: President firar återföreningen. Han sade att folket förstår att Ryssland "är inte ett ord om Krim som en viktig territorium, även strategiskt, men miljontals ryssar, landsmän som behöver hjälp och stöd.

Moskva - Rysslands president Vladimir sade på onsdagen vid ett möte i Moskva, tillägnad årsdagen av annekteringen av Krim till Ryssland, ryssarna och ukrainarna är samma människor. Putin gick med hyllade sjunga på scen den ryska sången. Lyssna på hur det lät:

"För exakt ett år sedan det ryska folket visade otrolig patriotism stöd Krimljanima och Sevestopoljcima att återvända till infödda stränder", sa Putin inför tiotusentals samlats vid ett rally, inte långt från Kreml.

Han sade att folket förstår att Ryssland "är inte ett ord om Krim som en viktig territorium, även strategiskt, men miljontals ryssar, landsmän som behöver hjälp och stöd."

"Det handlar om våra historiska och andliga rötter, våra nationella rötter. Det är ett faktum som gör oss unika som ett folk och ett unikt, samlade nationen", säger Putin, åtföljd av dånande ovationer.

"Jag har alltid trott att ryssarna och ukrainarna är samma folk, och så även nu tror jag det", sade han.

Enligt polisens beräkningar, tillägnad stöd av Kreml rallyt deltog 110.000 personer, enligt beräkningar tiotusentals journalister.

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.