Ljubomir T. Dević tar till orda

Ljubomir T. Dević tar till orda

Om bloggen

Läraren, författaren och whistleblowern Ljubomir T. Dević debatterar samhällsaktuella, kulturhistoriska och humanistiska frågor. Han publicerar även krönikor, debattartiklar, reportage, noveller, dikter med mera på sin blogg. Välkomna till en insiktsfull, reflekterande och nyanserad mötesplats inför framtiden - en hållbar värld över gränser utan mainstreammedias påverkan och propaganda!

Text4

Svenska näringslivetPosted by Ljubomir T. Dević Thu, December 14, 2017 21:39:14

Med anledning av den anlagda branden i Teslas nyöppnade lokaler i Malmö, 2017-12-14.

Hoppas att alla nu förstår vad jag menar med vikten av Teslas ursprung.

Världssamfundet har mycket att tacka den serbiske fysikern Nikola Tesla för. Utan honom hade vi fortfarande levt under industrialiseringens arma dagar.

Det ligger sålunda inte i Västs intresse att Teslas namn får för mycket publicitet och ära, därav olika typer av menliga sabotage för att förringa hans namn, betydelse och existens. Mordbranden i Malmö ska ses ur denna aspekt.

Detta påminner mig starkt om hallonskandalen i Sverige för några år sedan. Serbien är världens största exportör av hallon. Frysta hallon från Serbien var sålunda på rejäl uppgång i Sverige. Svenskarna köpte hallon i stora mängder. Men icke sa Nicke. Då var det någon som planterade dit farliga bakterier som orsakade magsjukdomar. Resultatet av detta blev att man förbjöd import av serbiska hallon. Finnjeröda säljer dock fortfarande serbiska hallon, men under stor sekretess. Det står inga skyltar vid frysboxarna ute i affärerna som erinrar om deras härkomst.

Nikola Teslas patenterade uppfinningar och hans namn har på samma sätt ingen framtid i Sverige. Förr eller senare blir de stulna av andra. Om Tesla hade haft det, hade han fått nobelpriset för länge sedan. Fysikern Marconi fick i stället all hans ära på felaktiga grunder. Så även med Teslas fabriker i Sverige. Om de överhuvudtaget planerar att expandera i Sverige, ska de göra det under all sekretess och under tomma skyltar.

Eller vad tycker Du själv? I vems intresse ligger det att Teslas verkstäder och fabriker brinner?

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

  • Comments(0)//ljubomirsblogg.kosoric-lijovic.com/#post403