Ljubomir T. Dević tar till orda

Ljubomir T. Dević tar till orda

Om bloggen

Läraren, författaren och whistleblowern Ljubomir T. Dević debatterar samhällsaktuella, kulturhistoriska och humanistiska frågor. Han publicerar även krönikor, debattartiklar, reportage, noveller, dikter med mera på sin blogg. Välkomna till en insiktsfull, reflekterande och nyanserad mötesplats inför framtiden - en hållbar värld över gränser utan mainstreammedias påverkan och propaganda!

Filmen "Herodes söner" om Förintelsen i Oberoende staten Kroatien

Serber och kroaterPosted by Ljubomir T. Dević Sun, April 23, 2017 18:55:42
SE FILMEN OM SERBERS LIDANDEN UNDER NDH!

----- "Filmen 'Herodes söner' är en dokumentär-analytisk berättelse om folkmordet på det serbiska folket i Oberoende staten Kroatien (NDH). -----

"Filmen 'Herodes söner' är en dokumentär-analytisk berättelse om folkmordet på det serbiska folket i Oberoende staten Kroatien, som har gått igenom de senaste tio åren, hemlighållande, utsätts de politiska embargo förbud och censur. Ingenstans i världen finns det ingen enda fall av förekomsten av dödslägren för barn utom i NDH. Därför betalar film särskild uppmärksamhet åt lidande barn, ta itu med orsakerna till denna grymma brott, avslöjar både dess djup, den roll den romersk-katolska kyrkan, men också den som i årtionden var väktare av denna fruktansvärda hemlighet och karsta grotta."

Inom kort!

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

  • Comments(0)//ljubomirsblogg.kosoric-lijovic.com/#post388