Ljubomir T. Dević tar till orda

Ljubomir T. Dević tar till orda

Om bloggen

Läraren, författaren och whistleblowern Ljubomir T. Dević debatterar samhällsaktuella, kulturhistoriska och humanistiska frågor. Han publicerar även krönikor, debattartiklar, reportage, noveller, dikter med mera på sin blogg. Välkomna till en insiktsfull, reflekterande och nyanserad mötesplats inför framtiden - en hållbar värld över gränser utan mainstreammedias påverkan och propaganda!

En dikt om skolan

Klassens inläggPosted by Ljubomir T. Dević Sun, January 08, 2017 20:08:13
  • Comments(0)//ljubomirsblogg.kosoric-lijovic.com/#post372

Att träffas genom internet

Klassens inläggPosted by Ljubomir T. Devic Mon, June 04, 2012 00:29:19

Det finns många människor som är ensamma i Sverige. Internet, Facebook, Skype, Viber och Messenger är bra verktyg som man kan använda för att träffa nya individer och möta nya idéer.

Varför träffas? Det finns de som vill chatta för att de är ensamma och behöver sällskap eller kärlek. Andra är nyfikna och vill utforska lite och veta om andras liv.

Man kan också släktforska på internet och hitta gamla och oanade släktingar. Eller varför inte bara träna svenska språket?

Det som är bra med internet och Facebook är att det är billigt och bra. Det är smidigare att hitta en partner på internet än på diskoteket. Man får mer information om en person och man kan välja lättare.

Det som är mindre bra med internet är att det finns de som luras och missbrukar. En del säger fel saker om sig själva och det är moraliskt fel.

Vi tycker att internet är en perfekt plats och arena för att mötas på, men man måste använda det på rätt sätt och framför allt – alltid vara 100 procent uppmärksam.

Ljubomir T. Dević, sfi-lärare och sfi-d kvällsgruppen
på Komvux Malmö Södervärn  • Comments(0)//ljubomirsblogg.kosoric-lijovic.com/#post72