Ljubomir T. Dević tar till orda

Ljubomir T. Dević tar till orda

Om bloggen

Läraren, författaren och whistleblowern Ljubomir T. Dević debatterar samhällsaktuella, kulturhistoriska och humanistiska frågor. Han publicerar även krönikor, debattartiklar, reportage, noveller, dikter med mera på sin blogg. Välkomna till en insiktsfull, reflekterande och nyanserad mötesplats inför framtiden - en hållbar värld över gränser utan mainstreammedias påverkan och propaganda!

Vilka är vi? - Chockerande upptäckt av kroaters ursprung

SläktforskningPosted by Ljubomir T. Dević Mon, May 12, 2014 22:17:15

FORSKNING/ Studien som inleddes 2003, och som inkluderade 7 230 respondenter i Kroatien samt i regionen, frambringade en fantastisk upptäckt gentemot vilken hypotesen om det kroatiska folkets ursprung kommer att ändras helt.

Studier av genetiska likheter och genetiska ursprung kroater, utförda av Institutet FA från Zagreb, och tog de ​​senaste nio åren, ger mer chockerande än alla de upptäckter som rör ursprung kroaterna. Enligt den ansedda institut som har samlats under det senaste decenniet internationellt erkännande av genetisk forskning på ett urval av 7230 respondenter största genetisk kompatibilitet av Y-kromosom haplotyper och haplotyp bara de slaviska serbiska folket från 900-talet.

Haplotyp EU7, eller så kallade kroatiska haplotyp, är det möjligt att ansluta endast med EU13 haplotyp, som kallas fornserbisk haplotyp och förknippas med serberna till 900-talet. Det skulle grovt innebära att alla tidigare antaganden om ursprunget för kroaterna var helt fel och att vi blev tydligt synliga. Kroater är ättlingar till serber som någon gång under 900-talet flyttade till områden som beboddes av mindre slaviska stammar, som underställde sig den här gruppen och någon gång under samma århundrade övertog namnet kroat (Xorbatus) - sade dr. Milorad Pavić från Institutet.

De tillade att en sådan upptäckt ännu inte varit möjligt eftersom de tog prover av Y-kromosomen av serber bor i Serbien, och eftersom tidigare studier har gett olika resultat.

Dagens invånare Serbiens största genetisk koppling och nästan identiska med antalet Y-kromosom haplotyper och kontakten med turkarna.

Faktum är att dagens invånare i Serbiens största genetisk koppling och nästan identiskt med antalet Y-kromosom haplotyper och kontakten med turkarna, och det förklaras i huvudsak av att turkarna för fem århundraden av kolonisering, särskilt efter döden av ett stort antal serber i Kosovo, blandade sina gener med lokalbefolkningen. Skillnaderna mellan de gener "originalet" av serber och idag är samma som mellan rumäner och fransmän, även om båda nationerna tillhör den romanska gruppen, förklarade institutet och tillade att Kroatiens faktiskt närmare släkt gen med en gen serbiska förfäder, men den genetiska strukturen hos serberna.

På grund av den extremt känsliga situation denna forskning sannolikt kommer att offentliggöras så snart, kasta alla de stora institutionerna. Institutet sade också att de var de sista två månaderna tänkande om att offentliggöra resultaten som denna fråga hela historien och relationerna mellan de två nationerna. Om de godkänner pengarna, eftersom denna publikation allvarligt hota, kommer att ytterligare utforska resten av kroppen, kläder och föremål från 900-talet och under det senaste årtusendet där, naturligtvis, det finns spår av DNA för att ytterligare bekräfta teorin. ("Šokantno otkriće o podrijetlu Hrvata", Domagoj Pintarić, News Bar)

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA


  • Comments(0)//ljubomirsblogg.kosoric-lijovic.com/#post167